| Üdvözöllek a Sakksziget oldal sakkfórumán! |
| Ha nem vagy még regisztrált tagunk, akkor vendégként tekintheted meg a fórum tartalmát. Olvashatsz, nézelődhetsz a témák, vélemények között. A könnyű, egyszerű és ingyenes regisztráció után egy kellemes sakk-közösség tagja lehetsz. Hozzászólhatsz a fórum beszélgetésihez, elmondhatod véleményedet, gondolataidat. Saját témákat indíthatsz, befolyásolhatod a szavazásokat és számos egyéb lehetőséget érhetsz el. Legyél te is tagunk és segíts nekünk, hogy a magyar sakk fóruma legyen ez az oldal. Ha új tag vagy a sakkfórumon, írj magadról pár szót a bemutatkozó fórumba, hogy a közösség tagjai megismerhessenek. Ha régi tagunk vagy és nem sikerül belépni a jelszavaddal, kérj újat itt. |
|
Stockfish
|
|
2010-02-06, 09:35:21
- Stockfish
Üzenet: #1
|
|||
|
|||
|
A Stockfish 1.6.3 nagyon erős ingyenes sakkmotor (A Glaurung 2.1 lett továbbfejlesztve). Már-már eléri a Rybka 3 szintjét. A CCRL és a CEGT ranglistáin is jelenleg az első 3 között van.
Én ugyan csak az 1 processzoros 32 bites változatot tudom tesztelni, de az nagyon jó. A középjátékot jól játssza, bizonyos állásokban nagyon gyorsan megtalálja a legjobb lépést (néha még a Robbolito-t és a Rybkát is megelőzi), viszont a végjátéknál vannak hiányosságai. Már kétszer is előfordult, hogy Királlyal és bástyával az ellenfél királya ellen nem tudott nyerni. Még így is elég jó eredményeket ért el: Firebird 1.0 5-7 Rybka 3 14-14 Rybka 3 Human 6,5-3,5 Naum 4 6,5-5,5 |
|||
|
2010-04-18, 20:09:45
- RE: Stockfish
Üzenet: #2
|
|||
|
|||
|
Megjelent a Stokfish 1.7.1 és ez már néha veri a Rybka 3-at. Van olyan ranglista, ahol meg is előzi.
Én csak a 32 bites 1 CPU-s változatát tudtam kipróbálni, de az nagyon erős. |
|||
|
2010-06-26, 18:02:09
Üzenet: #3
|
|||
|
|||
|
0ké de ezt le lehet vhonnan töklteni?
|
|||
|
2010-06-26, 19:14:43
Üzenet: #4
|
|||
|
|||
(2010-06-26 18:02:09)xinu Írta: 0ké de ezt le lehet vhonnan töklteni? Igen! Innen: http://www.stockfishchess.com/download/ vagy innen: http://homepages.tesco.net/henry.ablett/jims.html (az utóbbi helyről sokmindent le lehet szedni, pld. Komodo 1.2-t. Az is nagyon erős sakkmotor) |
|||
|
2010-06-28, 15:47:45
Üzenet: #5
|
|||
|
|||
|
Most néztem a computerchess.org.uk-n, h a stockfish-et a 2. helyre tették, tehát ahhoz képest, h free motor elég brutál. Egész kb. 2006-2007-ig senki se hallott a rybka-ról és azóta ő van a toppon. Azon gondolkoztam meddig, de lehet, h a nextgen stockfish verziók akár le is szorít6ják a trónról a rybkát?! Ha sikerül akkor elég oka lesz a programozójának akár fizetőssé tenni a motort. ( Vagy legalábbis fura volna ha a legjobb motor lenne ingyenes )
|
|||
|
2010-06-28, 19:21:54
Üzenet: #6
|
|||
|
|||
|
Ez a sorsa a jó motoroknak. Fizetőssé válnak, nyilván a készítői is ezért fektetnek bele ennyi energiát.
|
|||
|
2010-07-03, 17:25:42
Üzenet: #7
|
|||
|
|||
|
Megjelent az új verzió: Stockfish 1.8
Még nem teszteltem, de ha valakinek sikerül, jó lenne, ha megosztaná velünk a tapasztalatait. |
|||
|
|

Keresés
Taglista
Naptár
Súgó